Εκπαιδευτικές εξελίξεις Μαίου 2020

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21-05-2020

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, θα επιστρέψουν στις αίθουσες τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και δεν θα εξεταστούν για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη. Εξαίρεση θα αποτελέσει η τάξη της Γ’ Λυκείου, η οποία και θα προσέλθει μία εβδομάδα νωρίτερα από τις υπόλοιπες, ενώ θα εξεταστεί πανελλαδικά από τις 15 Ιουνίου κι έπειτα. Υπενθυμίζουμε πως, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα σχολεία, το φροντιστήριο παρέχει τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες του προς τους μαθητές δωρεάν.

Επίσημη πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν τις εξαμηνιαίες σπουδές τους εξ αποστάσεως. Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με τρόπο που θα επιλέξει ξεχωριστά το κάθε τμήμα και θα ανακοινώσει εντός των επομένων ημερών μέσω της ιστοσελίδας του. Συγκεκριμένα για το Ε.Α.Π., οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, κατά το διάστημα 06 Ιουνίου – 31 Ιουλίου, με επικρατέστερη μέθοδο τη συγγραφή εργασίας για θεωρητικές ενότητες και τη λύση ασκήσεων για πρακτικές. Αντίστοιχα για το Α.Π.ΚΥ., οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 23 Μαΐου – 07 Ιουνίου, με επιπλέον μορφή αξιολόγησης την προφορική (εξ αποστάσεως) εξέταση. Το φροντιστήριο έχει μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια εξέτασης των φοιτητών και βρίσκεται ήδη σε θέση να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους για την επιτυχή εξέταση στις θεωρητικές και πρακτικές θεματικές ενότητες που έχουν επιλέξει.

Επίσημη πηγή: Ε.Α.Π. / Α.Π.ΚΥ.

Εξεταστική Ε.Α.Π.

Οι φοιτητές του Ε.Α.Π. θα εξεταστούν με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την θεματική ενότητα που έχουν επιλέξει. Από την Πέμπτη 06/05, ξεκίνησαν να αναρτώνται από τους Σ.Ε.Π. σχετικές πληροφορίες στη σελίδα του study κάθε Θ.Ε. Ενδεικτικά, κάποιες ενότητες θα εξεταστούν σε μονόωρη διαδικασία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, άλλες σε τρίωρη επίλυση ασκήσεων χωρίς το equation editor κι άλλες σε τρίωρη ανάπτυξη θεμάτων τύπου case study. Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν κατά την 5η σας Ο.Σ.Σ. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για εξ αποστάσεως εξετάσεις, μέσω της πλατφόρμας study. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε εδώ.

Επίσημη πηγή: Ε.Α.Π.