Εκπαιδευτικές εξελίξεις 2020

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09-11-2020

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Νέο: Αναστέλλεται η δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου. Στο παραπάνω διάστημα η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται διαδικτυακά, μέσω του λογισμικού Webex, με τη συμμετοχή των μαθητών να είναι υποχρεωτική.

Επίσημη πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα εκπαιδευτική τους χρονιά τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου με τη χρήση μάσκας να κρίνεται υποχρεωτική και το ατομικό παγούρι κάθε μαθητή σημαντικό για τη διατήρηση της ατομικής υγιεινής.

Επίσημη πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, θα επιστρέψουν στις αίθουσες τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και δεν θα εξεταστούν για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη. Εξαίρεση θα αποτελέσει η τάξη της Γ’ Λυκείου, η οποία και θα προσέλθει μία εβδομάδα νωρίτερα από τις υπόλοιπες, ενώ θα εξεταστεί πανελλαδικά από τις 15 Ιουνίου κι έπειτα. Υπενθυμίζουμε πως, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα σχολεία, το φροντιστήριο παρέχει τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες του προς τους μαθητές δωρεάν.

Επίσημη πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Νέο: Η δια ζώσης παρακολούθηση αναστέλλεται κι οι φοιτητές συνεχίζουν τα μαθήματα σε ηλεκτρονικές αίθουσες, μέσω διαδικτύου. Ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της ερχόμενης εξεταστικής αναμένονται.

Επίσημη πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων θα εξεταστούν κατά το μήνα Σεπτέμβριο με την ίδια μέθοδο που επέλεξε το ίδρυμά τους κατά την πρόσφατη εξεταστική και τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν το νέο εξάμηνο έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης μόνο τα μαθήματα που συγκεντρώνουν λιγότερους από 50 εγγεγραμμένους φοιτητές και πάντοτε με τη χρήση μάσκας. Για τα υπόλοιπα μαθήματα, θα συγκροτηθούν ηλεκτρονικές αίθουσες για παρακολούθηση μέσω διαδικτύου. Τα ανοιχτά πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν μόνο ηλεκτρονικές ΟΣΣ.

Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν τις εξαμηνιαίες σπουδές τους εξ αποστάσεως. Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με τρόπο που θα επιλέξει ξεχωριστά το κάθε τμήμα και θα ανακοινώσει εντός των επομένων ημερών μέσω της ιστοσελίδας του. Συγκεκριμένα για το Ε.Α.Π., οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, κατά το διάστημα 06 Ιουνίου – 31 Ιουλίου, με επικρατέστερη μέθοδο τη συγγραφή εργασίας για θεωρητικές ενότητες και τη λύση ασκήσεων για πρακτικές. Αντίστοιχα για το Α.Π.ΚΥ., οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 23 Μαΐου – 07 Ιουνίου, με επιπλέον μορφή αξιολόγησης την προφορική (εξ αποστάσεως) εξέταση. Το φροντιστήριο έχει μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια εξέτασης των φοιτητών και βρίσκεται ήδη σε θέση να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους για την επιτυχή εξέταση στις θεωρητικές και πρακτικές θεματικές ενότητες που έχουν επιλέξει.

Επίσημη πηγή: Ε.Α.Π. / Α.Π.ΚΥ.

Εξεταστική Ε.Α.Π.

Αναμένεται: Η μέθοδος εξέτασης του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψιν την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Οι φοιτητές του Ε.Α.Π. θα εξεταστούν με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την θεματική ενότητα που έχουν επιλέξει. Από την Πέμπτη 06/05, ξεκίνησαν να αναρτώνται από τους Σ.Ε.Π. σχετικές πληροφορίες στη σελίδα του study κάθε Θ.Ε. Ενδεικτικά, κάποιες ενότητες θα εξεταστούν σε μονόωρη διαδικασία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, άλλες σε τρίωρη επίλυση ασκήσεων χωρίς το equation editor κι άλλες σε τρίωρη ανάπτυξη θεμάτων τύπου case study. Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν κατά την 5η σας Ο.Σ.Σ. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για εξ αποστάσεως εξετάσεις, μέσω της πλατφόρμας study. Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε εδώ.

Επίσημη πηγή: Ε.Α.Π.